Direktlänk till inlägg 28 juli 2012

Att åka bil är inte alltid så lätt

Av lenaochpudlarnas-blogg - 28 juli 2012 09:49

Skönt att det har blivit lite varmare! Nu kan man gå långisar igen.

Idag tränade vi lite på att åka bil. Inte så att Bobo har problem med det; han älskar att åka bil. Men han blir så uppe i varv när man åker någonstans och drar i kopplet som en tok när man kliver ur bilen. Han drar nästan aldrig annars oavsett om man är i helt nya miljöer eller så.

Vi åkte till Tärnamo och gick runt lite. Bobo skötte sig prima och drog inte alls mycket. Tur för det är mycket folk i Nyfors och man vill ju ge ett gott intryck. Fast för vissa spelar det ingen roll hur fint Bobo uppför sig, dom hatiska blickarna haglar ändå. Men man lär sig att inte bry sig.


traska runt i ring  

Igår hände en lite läskig sak. Jag var ute själv med Folkan och knallade. Vi gick till ängarna i Stenby och Bobo fick springa lös. När han är lös är han ingen staffordshire bullterrier längre utan en staffordshire bulldozer... *ler*

Han bökade runt i snön och brottades med en pinne. Sedan gick pinnen liksom av så att en bit av den kilade fast mellan hans tänder i överkäken. Bobo fick panik och bökade runt i snön som en galning. Han tittade olyckligt på mig och hade hela munnen full av snö som fastnat runt pinnen.

Jag satte mig på huk och då kom han och tryckte sig mot mig. Han krafsade vilt med tassarna mot munnen och jag blev rädd att han skulle riva sönder sig helt.

Jag försökte hjälpa honom att få loss pinnen med lite skraj var jag att han skulle kapa mina händer. Men jag tag i hans huvud och höll handen mellan käkarna. Då stod han alldeles stilla och jag kunde peta bort pinnen. Fatta vilken underbar hund. Han hade ju kunnat hugga sönder mina händer i ren panik, men han litar verkligen på en.

Det var samma sak när han fick örononflammation. Då kom han till oss och gömde huvudet famnen på en. Ungefär som "hjälp mig mamma och pappa!". Underbar hund!

Hur som helst, sedan kopplade jag honom och vi gick in på stigen istället. Där är det ofta joggare och andra hundar så det är bäst att inte ha honom lös där.

Sedan fick han snö i örat stackarn, och blev alldeles ledsen och gick och ruskade på huvudet. För säkerhets skull tvättade jag öronen med öronmedel när vi kom hem. Det är det värsta Bobo vet. Men det verkar i alla fall inte vara någon fara med örat för han har inte ruskat något mer.

I skogen skuttade Bobo runt som en liten hare, som vanligt, och slog sedan hakan i en sten så att han började blöda. Han är verkligen klumpig! Det blev ju en lite snöplig promenad, men mest rolig i alla fall.

Och i morgon är det måndag igen. Suck. Jag jobbar 10-19 den här veckan så det blir lite tråkigt för Bobo. Tur att Matte har bättre arbetstider för annars var vi nog tvungna att skaffa hundvakt.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av lenaochpudlarnas-blogg - 14 september 2015 14:50

Om du har ett Netflix-konto kan jag varmt rekommendera Narcos. TV-serien bygger delvis på den verkliga historien om Pablo Escobar. Har hunnit till del 5 nu och tycker att story, skådespelare och produktion håller riktigt hög klass så här långt!   ...

Av lenaochpudlarnas-blogg - 4 mars 2015 13:22

Här kommer en lista med fem saker som jag just nu gillar av en eller annan anledning:   1. Draknästet på TV8. Har varit mycket klagomål på den här TV-serien men, jag gillar den skarpt. Visst den är inte lika bra som jänkarnas version men kom igen...

Av lenaochpudlarnas-blogg - 8 maj 2013 10:34

Något av ett antiklimax idag jämfört med igår då värmen slog hårt mot ansiktet. Idag är det regn och rusk, och bara allmänt ogästvänligt ute. Blir till att mysa ner sig i sängen igen :)   ...

Av lenaochpudlarnas-blogg - 16 november 2012 23:55

Tänkte köra en liten utmaning här. Jag har ett klipp som jag tycker är det roligaste på Youtube, men om någon lyckas överbevisa mig om att det finns något bättre och ännu roligare blir jag bara glad ;-) Så här går det till. 1. Ni kollar på ...

Av lenaochpudlarnas-blogg - 9 november 2012 10:11


En ny säsong på skidor väntar runt hörnet. Men för att kunna njuta på allvar behöver man ha tillräckligt med kläder på sig i backen. Modern skidutrustning hjälper till att hålla dig varm och torr, under hela dagen i skidbacken. Samtidigt är det inte ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se